لیست اختراعات محمد واحدي
اين اختراع مربوط به ساخت گونه اي از هيدروژلها با خواص ديناميك ميباشد كه بر پايه پليمر طبيعي ژلاتين ساخته شدهاند. پيوند ديناميك بكارگرفته شده در اين اختراع، تشكيل باند ايمين (باز شيف) ميباشد كه موجب ايجاد ويژگيهاي تزريق پذيري، تشكيل درجا، خودترميم كنندگي و حافظهي شكلي در هيدروژلهاي ساخته شده در اين اختراع ميگردد. اين هيدروژل با توجه به ويژگيهاي منحصر بفرد ذكر شده، ميتواند در مهندسي بافت به عنوان داربست تزريقي و يا سامانه حامل سلول، سامانههاي دارورساني تزريقي و نيز زخمپوش هاي هيدروژلي بكار برده شود.
اين اختراع مربوط به ساخت غشاهاي پليمري سنتزي متخلخل با انواع ساختارهاي متقارن، نامتقارن و نيز تركيبي از ساختارهاي متقارن و نامتقارن در عمق و همچنين حفرات يكنواخت و منظم با تراكم بالا در سطح ميباشد. اندازه قطر حفره غشاهاي تهيه شده بر اساس اين اختراع از حدود µm02/0 تا حدود µm10 قابل كنترل بوده و با توجه به ابعاد حفره، غشاهاي تهيه شده ميتوانند به منظور فيلتراسيون با كاربردهاي متنوعي مورد استفاده قرار گيرند. از جمله كاربردهاي اين غشاها ميتوان به كاربرد در صنايع دارويي، غذايي، بايوتكنولوژي و... اشاره نمود
امروزه گاز هيدروژن در صنايع پتروشيمي و صنايع شيميايي و بسياري از كاربردهاي صنعتي مورد توجه قرار گرفته است. همچنين با توجه به گسترش انتشار گازهاي گلخانه اي در طي سالهاي اخير، گاز هيدروژن به عنوان منبع سوخت سازگار با محيط زيست جايگزين سوختهاي فسيلي شده است علاوه بر اين گاز هيدروژن به عنوان سوخت برخي موشكها و ماهواره برها و شاتلها مورد استفاده قرار مي گيرد عليرغم همه خصائص راهبردي و كاربردي گاز هيدروژن انتشار 4 درصد گاز هيدروژن در محيط آزاد و فراهم شدن 0.02 ميلي ژول انرژي فعالسازي از طرق مختلف مي تواند سبب انفجار گردد بنابراين ساخت حسگري كه توانايي شناسايي مقادير كم گاز هيدروژن در محيط را داشته باشد و پيش از بروز انفجار مهيب در محيط نسبت به ورود گاز در محيط هشدار دهد بسيار ضروري است. با نازك كردن فيبرنوري ميزان ميرايي ميدان الكتريكي افزايش ميابد و به تبع آن ميدان ميرا به سادگي با محيط خارجي برهمكنش دارد. علاوه بر اين مي توان مدهاي انتشاري در فيبرنوري را كنترل كرد كه حسگر ساخته شده در اين روش بر مبناي تغيير شدت نور ورودي كار مي كند. در اين اختراع از يك Laser كه در محدوده طول موج زير قرمز است و با استفاده از يك فتوديود كه در آن محدوده كار ميكند مي توان تغييرات شدت را مشاهده كرد. به منظور شناسايي گاز هيدروژن در محيط بايد ناحيه نازك شده توسط پالاديوم لايه نشاني شود. لايه پالاديوم نسبت به هيدروژن به صورت گزينشي عمل مي كند به عبارتي ديگر تنها گاز هيدروژن را جذب مي كند. با انتشار گاز هيدروژن در محيط و نفوذ آن در پالاديم سبب تغيير خصوصيات اپتيكي پالاديوم مي شود. كه اين تغييرات را مي توان در شدت نور خروجي مشاهده كرد. در اين اختراع از فيبرنوري تك مد به قطر 125 و قطر هسته 9 ميكرون مورد استفاده قرار مي گيرد كه با استفاده از روش گرما كششي نازك شده است و زمان پاسخ حدود 10 ثانيه است. در اين اختراع توانستيم سرعت پاسخ حسگر را نسبت به نمونه هاي جهاني به طور چشمگيري بهبود ببخشيم.
ميدان مغناطيسي به عنوان عنصر كليدي در صنايع مختلف مورد توجه است كه ميتوان به تصويربرداري تشديد مغناطيسي ، ضربانسنجي مغناطيسي، بيومغناطيس، مطالعه مغناطيسسپهر و ... اشاره نمود. استفاده از سرعت نور در سنجش تغييرات، مزيت نرخ نمونهبرداري و سرعت بالاي نانومواد مغناطيسي در برابر تغيير سريع ممان مغناطيسي مزيت افزوده حسگر است. نازكسازي فيبر نوري باعث افزايش ميرايي و نفوذ نور (ميدان ميرا) به محيط خارجي ميشود و با اندركنش ميدان با لايه پوششي، حساسيت در حسگر ايجاد ميشود. با توجه به نوع نازكشدگي، ميتوان مدهاي انتشاري فيبر نوري را كنترل نمود. حسگر حاضر، مبتني بر تغيير شدت نور (ليزر نيمههادي با طول موج 1550 نانومتر) بوده كه با فتوديود حساس در همان محدوده طول موجي سنجيده ميشود. براي حسگري ميدان مغناطيسي، پوشش ماده تعاملي دائمي لازم است. براي كنترل اندازه، لايهنشاني و استفاده از مزيتهاي گرافن، لايه نانوكامپوزيت گرافن-مگنتيت استفاده شد. با تغيير ميدان مغناطيسي، اندركنشهاي حوزه(يا تكحوزه)هاي مغناطيسي باعث تغيير ضريب شكست و شدت نور ميشود. فيبر نوري استفاده شده، تكمد به قطر پوسته 125 و هسته 9 ميكرون است كه به روش گرما-كششي نازكشده و حساسيت خطي (nW/mT ) 98.7 تا (nW/mT ) 324 را با واكنش سريع بدست ميدهد.
موارد یافت شده: 4